Powered By Blogger

Despre mine

Iubesc un gambler... ...Şi mi-e greu să o admit! Dacă cel mai bun prieten mi-ar spune asta şi mi-ar cere un sfat, i-aş spune fugi cât poţi de departe, şi nu privi in urmă. Dar ce să faci când nu e vorba de cel mai bun prieten ci de tine însuţi? de propria ta persoană? ce să faci cu timpul şi cu sentimentele investite in relaţia respectivă? Dar cu problemele financiare încâlcite caracteristice acestui tip de dependenţă? Ce să faci ca să iţi ai viaţa înapoi, atunci când totul pare pierdut? Ce să faci când te trezeşti dimineaţa sperând că a fpst doar un vis urât şi totul pare mai întunecat decât atunci cand te-ai dus la culcare? Răspunsul... e să cauţi! Să cauţi să ai grijă de tine şi să cauţi să te informezi. Să citeşti tot ce poţi, să cauţi ajutor specializat şi să pui in practică ce ai invaţat. Şi cum informaţiile in limba română sunt puţine sau chiar inexistente, am decis să încep sa postez pe acest blog lucruri pe care le-am descoperit prin alte părţi, pentru ca cei care nu au posibilitatea de a citi in alta limba să poată să afle informaţii despre această teribilă dependenţă... GAMBLINGUL.

duminică, 30 martie 2014

Trăsături tipice ale persoanelor care iubesc prea mult


Următoarele trăsături sunt caracteristice persoanelor care iubesc prea mult:


1. Adesea provii dintr-o familie disfuncțională în care nevoile tale emoționale nu au fost îndeplinite.
2. Datorită faptului că tu însuți ai primit prea puțină dragoste adevărată, încerci să umpli această nevoie neîmplinită prin intermediul altora, îngrijindu-i, mai ales atunci când aceștia par, într-un oarecare fel, să aibă nevoie de îngrijire.
3. Pentru că nu ai putut niciodată să îți transformi părinții în persoanele iubitoare după care tânjeai, simți o atracție profundă față de tipul familiar de persoană cu goluri emoționale pe care poți încerca din nou să o schimbi prin dragostea ta.
4. Îngrozit de ideea de abandon, vei face orice pentru a împiedica destrămarea relației. 
5. Aproape nimic nu e prea problematic, nu ia prea mult timp, nici nu e prea scump, dacă o va “ajuta” pe persoana cu care ai o relație. 
6. Obișnuit cu lipsa de iubire în relațiile personale, ești dispus să aștepți, să speri, și să încerci din greu să placi.
7. Ești dispus să îți asumi mult mai mult de 50% din responsabilitate în orice relație.
8. Stima ta de sine este extrem de scăzută, și adânc în sufletul tău nu crezi că meriți să fii fericit. Ești mai degrabă de părere că trebuie să îți câștigi dreptul de a te bucura de viață. 
9. Simți o nevoie disperată de a-ți controla partenerul și relațiile pentru că nu prea ai avut siguranță în copilărie. Îți maschezi eforturile de a controla oamenii și situațiile “oferind o mână de ajutor.”
10. Atunci când ești implicat într-o relație ești mai conectat cu visul tău de cum ar putea fi, decât cu realitatea propriei tale situații.
11. Ești dependent de partenerul tău prin durerea emoțională.
12. Poți fi predispus din punct de vedere emoțional și adesea din punct de vedere biochimic să devii dependent de droguri, alcool și/sau anumite mâncăruri, în special cele dulci.
13. Fiind atras către persoane cu probleme care trebuiesc rezolvate, sau fiind prins în mijlocul unor situații haotice, nesigure, și dureroase din punct de vedere emoțional, eviți să îți îndrepți atenția spre responsabilitatea pe care o ai față de tine însuți. 
14. Poți avea o tendință înspre episoade de depresie, pe care încerci să le împiedici prin agitația oferită de o relație instabilă.
15. Nu ești atras de parteneri amabili, stabili, de încredere și interesați de tine.  Gasesti asemnea prieteni "de treaba" plictisitori.

                          “Femei care iubesc prea mult

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog