Powered By Blogger

Despre mine

Iubesc un gambler... ...Şi mi-e greu să o admit! Dacă cel mai bun prieten mi-ar spune asta şi mi-ar cere un sfat, i-aş spune fugi cât poţi de departe, şi nu privi in urmă. Dar ce să faci când nu e vorba de cel mai bun prieten ci de tine însuţi? de propria ta persoană? ce să faci cu timpul şi cu sentimentele investite in relaţia respectivă? Dar cu problemele financiare încâlcite caracteristice acestui tip de dependenţă? Ce să faci ca să iţi ai viaţa înapoi, atunci când totul pare pierdut? Ce să faci când te trezeşti dimineaţa sperând că a fpst doar un vis urât şi totul pare mai întunecat decât atunci cand te-ai dus la culcare? Răspunsul... e să cauţi! Să cauţi să ai grijă de tine şi să cauţi să te informezi. Să citeşti tot ce poţi, să cauţi ajutor specializat şi să pui in practică ce ai invaţat. Şi cum informaţiile in limba română sunt puţine sau chiar inexistente, am decis să încep sa postez pe acest blog lucruri pe care le-am descoperit prin alte părţi, pentru ca cei care nu au posibilitatea de a citi in alta limba să poată să afle informaţii despre această teribilă dependenţă... GAMBLINGUL.

sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Paşii GA



1. Am admis că nu avem nicio putere asupra gamblingului - că viețile noastre au devenit de nesuportat. 
2. Am ajuns să credem că o Putere mai mare decât noi ne poate readuce la o cale normală de a gândi și de a trăi.
3. Am decis să ne încredințăm viețile și dorințele în fața acestei Puteri (așa cum o înțelegem fiecare dintre noi). 
4. Eliberați de frică am făcut o inventariere  morală și financiară a propriei noastre persoane
5. Am admis față de noi înșine și față de o altă ființă umană natura exactă a greșelilor noastre. 
6. Am fost pe deplin pregătiți să înlăturăm aceste defecte de caracter. 
7. În mod umil am cerut lui Dumnezeu (așa cum îl înțelegem fiecare) să ne înlăture defectele.
8. Am făcut o listă cu toate persoanele pe care le-am rănit și suntem dispuși să ne răscumpărăm greșelile față de ele. 
9. Am decis să ne răscumpărăm greșelile în mod direct față de asemenea persoane, oricând este posibil, cu excepția situației în care făcând astfel ar însemna să le rănim pe ele sau pe alții. 
10. Am continuat să ne facem un inventar personal și atunci când am greșit am recunoscut fără întârziere. 
11. Am căutat prin rugăciune și meditație să ne îmbunătățim contactul conștient cu Dumnezeu, așa cum îl înțelegem fiecare, rugându-ne să înțelegem ce dorește de la noi, și cum putem să îi ducem la îndeplinire dorința.
12. După ce am făcut eforturi de a pune în practică aceste principii în viețile noastre, am încercat să transmitem acest mesaj și altor jucători compulsivi.

Faceți căutări pe acest blog